Cilindrische borstels voor het afstoffen

Reinigingsborstels

reinigen en stofvrij maken, houtstof borstelen

Stofafzuiging met borstels - Hout- en metaalbewerking

Waar gewerkt wordt, ontstaat stof. Bij schuren, structureren, ontbramen of bij vuilverwijdering van sloophout. Een goede afzuiginstallatie is natuurlijk onmisbaar maar we doen veel meer om de werkomgeving stofvrij te houden.

Cosma past verschillende technieken toe om oppervlaktes stofvrij te houden zodat de volgende bewerking moeiteloos plaatsvindt. Stof mag namelijk geen kans krijgen om op het bewerkte oppervlak terug te keren (zoals bij lakken of beitsen). De gebruikte technieken houden stof in beweging, voordat het verdwijnt in de afzuiginstallatie.

Borstels met nylon of natuurvezels

Zijn uw producten licht verontreinigd? Dan worden ze schoongeborsteld met nylon- of natuurvezelborstels of schoongeblazen of -gespoten met (pers)lucht in afblaas- of windjet units.

Borstels met nylon abrasief of staaldraden

Bij sterk verontreinigde oppervlakten (door jarenlang gebruik of vervuiling), brengen staal- of nylon abrasieve borstels het rustieke uiterlijk weer prachtig tot leven. Voor sloophout gebruiken we flexibele nylon abrasieve borstels met een korrel van 60, 80 of 120 mm of fijne staalborstels. Ook hout uit een botenruim of treinwagon, krijgt zo weer de uitstraling die het verdient.Bel +31 (0)495 532 354   Mail   Demo  

Neem contact op over dit product

Cosma borstels en hun uitgebreide oppervlaktetechnieken in de kunststof-, metaal- en houtindustrie.

Cosma Borstelfabriek Holland kent de speciale oppervlaktebehandelingen van elke industrie als geen ander. Doordat de borstels in eigen beheer gemaakt, bieden wij ook klanten met bestaande bewerkingsmachines de flexibiliteit om gebruik te maken van onze borsteltechnieken. 

Borsteltechnieken in de houtverwerkende industrie: de Cosma borstels schuren, structureren en oliën bijvoorbeeld planken van eikenhout, fineer of vurenhout, balken van grenenhout of essenhout, maar ook parket en producten in de meubelindustrie.

Borsteltechnieken in de metaalindustrie: de abrasieve borstels van Cosma worden veelal gebruikt voor het ontbramen van metalen plaatmateriaal, buizen, stalen kokers en satineren van aluminium platen.

Borsteltechnieken in de kunststof industrie: door de kennis opgedaan in houtindustrie, produceert Cosma ook borstels voor oppervlaktebehandelingen van kunststof platen, composieten en PVC buizen.

logo

Cosma Borstelfabriek Holland
Fahrenheitstraat 8 A
6003 DC Weert

T: +31 (0)495 532 354
E: 

 

 

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.