top of page
Wooden Floor Production Machine Cosma Sanding Brush

Borstels en machines voor de productie van houten vloeren

Parket, hardhouten vloeren, eiken vloer

Oppervlaktetechnologie voor massief en samengesteld hout

Structureren, schuren, aanbrengen en verspreiden van olie of beits. Welke oppervlaktebehandeling(en) u ook nodig heeft, Cosma kan u helpen. Wij bieden u een assortiment modulaire machines en specialistische borstels waarmee u elk product tot in de kleinste details kunt bewerken. Al onze machines en borstels kunnen worden aangepast aan uw specifieke wensen.

Aanbrengen van olie en beits

Het Cosma rollercoater-systeem brengt olie en beits aan op houten vloeren. Wij leveren enkele of dubbele rolsystemen voor conventionele en LED-oliën. Onze rubberen rollers en gummy rollers zijn verkrijgbaar in verschillende hardheden (Shore) voor uw toepassing.

Schuren van oppervlakken en nerven

De gespecialiseerde schuurmachines van Cosma bieden een optimale voorbereiding van het oppervlak. Ons nauwkeurig gemaakte schuurborstels worden vaak gecombineerd met structurerende en ontstof borstels. We leveren al onze borstel aggregaten met stofkappen en we sluiten onze structureer- en schuurmachines met cabines om omgevingsstof te beperken en de veiligheid te verhogen.

Olie en beits verspreiden met padborstels

De speciaal gebouwde machines van Cosma verspreiden de olie en beits gelijkmatig over het houten oppervlak. De pad en borstels absorberen overtollig materiaal om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid wordt toegepast. Oppervlaktetextuur, gewenste kleur en (beschermende) laagdikte spelen een belangrijke rol bij het bereiken van het gewenste resultaat. Voor gestructureerde houten vloeren heeft Cosma de padborstel ontwikkeld die ervoor zorgt dat de olie diep in de houten nerf doordringt.

Structureren of verouderen van hout

Structureren – ook wel uitnerven, verouderen of borstelen genoemd – wordt gebruikt om diepte en textuur toe te voegen aan houten vloeren en trappen. Cosma ontwerpt en bouwt speciaal hiervoor een serie borstelmachines en borstels (in nylon en staal).

Reinigen en ontstoffen van houten oppervlakken

Onze speciaal ontworpen borstelreinigingsmachines bieden de perfecte oplossing voor het reinigen van padborstels en cilinderborstels die worden gebruikt voor het verspreiden van olie of beits. Alle machines worden uitgevoerd met luchtmotoren voor een explosie veilige uitvoering.

Op maat gemaakte borsteloplossingen

Cosma's specialistische borsteltechnologie zorgt voor de gewenste oppervlakteafwerking. Wij kunnen zowel standaard als op maat gemaakte borstels leveren voor al uw oppervlaktebehandelingsbehoeften – van structureren en schuren tot het aanbrengen en verspreiden van olie of beits. Ook kunnen wij u helpen bij het doorvoeren van kwaliteits- en procesverbeteringen om de kosten te verlagen.

Cosma Service

 

Wereldwijde levering. Persoonlijke service.

Wij spreken Engels, Nederlands, Duits en Frans.

Volg ons:

  • LinkedIn - Cosma

Gerelateerde items

Borstels hout olie, houtbewerking, industriële borstel, borstelfabriek Cosma
​Schuren, wit hout schuren, tussen-schuren
Cosma borstelfabriek houtbewerkingsmachine vloer en parketproductie
Schuurborstels Cosma Borstelfabriek Houtbewerking Hout schuren
olie verdelen
​Schuren, wit hout schuren, tussen-schuren
Borstels hout olie, houtbewerking, industriële borstel, borstelfabriek Cosma
bottom of page