Hout verouderen

Structureerborstels

hout uitnerven, borstelen, aanslag verwijderen

Verkrijg een vintage-houtlook

De laatste jaren is ‘houtlook’ erg gewild. Cosma structureerborstels geven het oppervlak (hout of kunststof) reliëf, diepte en de gewenste rustieke doorleefde uitstraling. Toegepast op parketvloeren, wandbekleding, meubels, vlonders, tuinafscheidingen, fineer en eiken.

Kunstmatig verouderen van hout

Structureerborstels zijn uitgevoerd in staaldraad en abrasieve nylon waarbij de staaldraadborstel de harde en zachte nerf structureert en de nylon abrasieve borstel het zachte ‘zomerhout’ naast het harde ‘winterhout’ wegschuurt. Omdat de borstel een volledig geschuurd oppervlak achterlaat, blijft de vraag naar nylon abrasieve borstels groeien.

Opties staaldraad- en nylon abrasieve borstels

U hebt de keuze uit structureerborstels met vaste as en kern of borstels met een kern en asgat dat past bij uw machine. Werkbreedtes variëren van 50 tot 1.300 mm met een diameter vanaf 160 mm (meest gebruikt 200 tot 220 mm).

Voor nylon abrasieve borstels is korrel 46 of 60 het meest geschikt, naar wens uitgevoerd met korrel 80 of 120. Bij staaldraadbezetting wordt een dikte van 0,20 tot 0,38 mm gebruikt.

Borstels vernieuwen en herbezetten

Nylon abrasief bezette structureerborstels laten soms een oneven slijtagebeeld zien omdat een zijde van de borstel meer producten verwerkt. We lossen dit eenvoudig voor u op door de borstel na te snijden. De levensduur van uw borstel wordt zo aanzienlijk verlengd. Hebt u een borstel op een vaste as? Ook deze kunt u opnieuw laten bezetten.

Video Structureerborstels - Hout verouderen

 

 

 

 Meer video's >

 


Bel +31 (0)495 532 354   Mail   Demo  

Cosma borstels en hun uitgebreide oppervlaktetechnieken in de kunststof-, metaal- en houtindustrie

Cosma Borstelfabriek Holland kent de speciale oppervlaktebehandelingen van elke industrie als geen ander. Doordat de borstels in eigen beheer gemaakt, bieden wij ook klanten met bestaande bewerkingsmachines de flexibiliteit om gebruik te maken van onze borsteltechnieken. 

Borsteltechnieken in de houtverwerkende industrie: de Cosma borstels schuren, structureren en oliën bijvoorbeeld planken van eikenhout, fineer of vurenhout, balken van grenenhout of essenhout, maar ook parket en producten in de meubelindustrie.

Borsteltechnieken in de metaalindustrie: de abrasieve borstels van Cosma worden veelal gebruikt voor het ontbramen van metalen plaatmateriaal, buizen, stalen kokers en satineren van aluminium platen.

Borsteltechnieken in de kunststof industrie: door de kennis opgedaan in houtindustrie, produceert Cosma ook borstels voor oppervlaktebehandelingen van kunststof platen, composieten en PVC buizen.

logo

Cosma Borstelfabriek Holland
Fahrenheitstraat 8 A
6003 DC Weert

T: +31 (0)495 532 354
E: 

 

 

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.