Industriële borstels voor het ontbramen

Ontbraamborstels

afbramen van lasergesneden producten, metaal

Metaal afbramen en buizen afronden

Tijdens de productie ontstaan bramen aan halffabricaten of eindproducten (bijvoorbeeld bij lasersnijden of zagen van buismateriaal voor kozijnen en deuren). Cosma ontbraamborstels verwijderen deze bramen en ronden scherpe kanten af. Prima te gebruiken bij schuren, corrosieverwijdering of bewerking van RVS, staal of aluminium.

Cilindrische borstels of komborstels voor uw finish

Ontbraamborstels worden toegepast bij zowel droge als natte ontbraamprocessen (met enkel schuurlinnen, Scotch-Brite®, staal en nylon abrasief). U hebt de keuze uit (cilindrische) wals- of komborstels in verschillende afmetingen, korrelgroftes, schuurlinnen en Scotch-Brite® varianten. Volledig op maat gemaakt voor uw toepassing, materiaal en gewenste finish.

Afbraamborstels voor uw ontbraammachine

Cosma levert afbraamborstels aan de plaatverwerkende en metaalprofielenindustrie, voor bijna alle metaalbewerkingsmachines (onder andere Timesavers, Ernst, Q-fin, Fladder, Grinding Master, Löwer, Weber, Costa, Cosma).

Ter info: De Cosma ontbraamborstrels voldoen aan de balanceer norm Iso 1940-1 Q 6,3.

Video Ontbraamborstels in actie - Borstel op maat gemaakt

 

 

 

 Meer video's >

 

Bel +31 (0)495 532 354   Mail   Demo  

Cosma borstels en hun uitgebreide oppervlaktetechnieken in de kunststof-, metaal- en houtindustrie

Cosma Borstelfabriek Holland kent de speciale oppervlaktebehandelingen van elke industrie als geen ander. Doordat de borstels in eigen beheer gemaakt, bieden wij ook klanten met bestaande bewerkingsmachines de flexibiliteit om gebruik te maken van onze borsteltechnieken. 

Borsteltechnieken in de houtverwerkende industrie: de Cosma borstels schuren, structureren en oliën bijvoorbeeld planken van eikenhout, fineer of vurenhout, balken van grenenhout of essenhout, maar ook parket en producten in de meubelindustrie.

Borsteltechnieken in de metaalindustrie: de abrasieve borstels van Cosma worden veelal gebruikt voor het ontbramen van metalen plaatmateriaal, buizen, stalen kokers en satineren van aluminium platen.

Borsteltechnieken in de kunststof industrie: door de kennis opgedaan in houtindustrie, produceert Cosma ook borstels voor oppervlaktebehandelingen van kunststof platen, composieten en PVC buizen.

logo

Cosma Borstelfabriek Holland
Fahrenheitstraat 8 A
6003 DC Weert

T: +31 (0)495 532 354
E: 

 

 

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.